کد خبر : 1246630 | 25 خرداد 1394 ساعت 08:54 | 20.9K بازدید | 0 دیدگاه

دولتی یا خصوصی؟ مساله این است

لیگ 15ام؛ خصوصی‌های کم بنیه مقابل دولتی‌ها

در لیگ پانزدهم، 10 تیم حاضر را دولتی‌ها و 5 تیم را خصوصی‌ها تشکیل داده اند و یک سهمیه نیز هنوز تکلیفش معلوم نیست.

لیگ 15ام؛ خصوصی‌های کم بنیه مقابل دولتی‌ها
به گزارش "ورزش سه"، تیم‌های اول تا نهم لیگ برتر، از نظر حضور در جدول رده بندی را تیم های دولتی تشکیل داده اند و تیم های خصوصی حاضر در لیگ برتر نتوانستند جایگاه خوبی را در جدول رده بندی را از آن خود کنند.

دولتی های صنعتی

بهترین نتیجه گیری بین تیم های حاضر در لیگ برتر را دولتی های صنعتی به دست آوردند، سپاهان اصفهان، ذوب آهن اصفهان، فولاد خوزستان و سایپا کرج، چهارتیم صنعتی لیگ برتر هستند که در لیگ چهاردهم به عناوین اول، چهارم، پنجم و هفتم جدول رده بندی دست پیدا کردند. کارخانه های فولاد مبارکه، ذوب آهن، فولاد خوزستان و سایپا حامی اصلی این چهار تیم بودند که در تمامی دوره های لیگ برتر حضور داشته اند.

در لیگ چهاردهم تیم سپاهان بدون مشکل در یارگیری و با یک تغییر در کادر مربیان خود در ده دقیقه آخر مسابقات توانست به عنوان قهرمانی دست پیدا کند، ذوبی ها پس از شروع ناموفق در لیگ، رفته رفته و از هفته دهم روند موفقیت آمیز خود را آغز کرد و در نهایت با عنوان چهارمی لیگ و قهرمانی در جام حذفی، سهمیه آسیایی را کسب کرد، فولادی ها پس ازسونامی محرومیت و مصدومیت بازیکنان خود، با ساختار خوبی که داشتند توانستند نهایتا رتبه پنجم جدول را از آن خود کنند و سایپا نیز با سیاست استفاده از بازیکنان جوان و فروختن بازیکنان نامدار خود توانستند در نهایت عنوان هفتم جدول را به دست بیاورند. البته در لیگ چهاردهم، پیکان نیز جزء تیم های صنعتی بود که حتی با خرید بازیکنان نامدار نیز نتوانست راهی جز سقوط به دسته یک را پیدا کند.

دولتی های بلاتکلیف

استقلال و پرسپولیس را می توان به عنوان بلاتکلیف ترین تیم های لیگ برتر دانست، تیم هایی که شاید بعد از سال ها سوگلی بودن، مدت هاست به عنوان یک بار اضافی روی شانه های دولتی سنگینی می کنند. آنها که مدت هاست به هیچ عنوان قابل ذکری دست پیدا نکردند، در لیگ چهاردهم نیز به عناوین ششم و هشتم لیگ برتر رسیدند.

سال ها پیش بحث خصوصی سازی این دو تیم به گونه ای مطرح شد که گویا لاینحل ترین مشکلات قرار است از بین برود و این موضوع تا سال ها به عنوان یک شعار مطرح می شد تا اینکه امثال وجهه عملی آن رو شد اما بعد از چهار بار مزایده و بحث های فراوان، در نهایت بدون اینکه آب از آب تکان بخورد به حالت اولیه خود برگشتند و احتمالا با پروسه ای که تاکنون اتفاق افتاد(اگر تغییری حاصل نشود) روند یارگیری و آماده سازی و بازی های این دو تیم در سال آینده قابل حدس خواهد بود.

دولتی‌های نفتی

نفت تهران و نفت مسجدسلیمان، دو تیم وابسته به وزارت نفت بودند که در لیگ چهاردهم فعالیت می کردند. البته بنا به مصوبه مجلس شورای اسلامی، از آنجایی که دولت و وزارت خانه حق کمک به ورزش حرفه ای ندارند، گویا این دو تیم هم از دریافت بودجه از سوی وزارت نفت محروم بودند. یکی از دلایل سقوط نفتی ها مسجد سلیمان، بی پولی و اتفاقاتی که حول نداشتن بودجه برای آنها اتفاق می افتاد بود اما نفتی های تهران، با توجه به روند رو به رشد خود و البته ساختار حرفه ای توانستند گلیم خود را از آب بیرون بکشند و عنوان سومی لیگ و دومی جام حذفی و البته هشت تیم برتر آسیا راه پیدا کنند.

دولتی های دیگر

تراکتورسازی تبریز، صبا قم و استقلال خوزستان را می توان آخرین تیم های دولتی حاضر در لیگ های چهاردهم و پانزدهم دانست، تراکتورسازان که پس از سال ها توانستند به لیگ برتر بیایند و با روند جدیدی که در پیش گرفتند توانستند خودشان را در سطح مدعیان حاضر در لیگ بشناسانند. آنها که با پوشش کارخانه تراکتورسازی تبریز در بازی های لیگ برتر بازی می کنند، چند سال پیش توانستند با رایزنی هایی که داشتند به عنوان تیمی نظامی مطرح شوند و از بازیکنان سرباز نیز در لیگ استفاده کنند. سرخ های تبریز در لیگ گذشته نیز تا ده دقیقه مانده به پایان بازی قهرمانی را در خانه نگه داشته بودند ولی در نهایت به عنوان نایب قهرمانی لیگ برتر دست یافتند.

صبا قم نیز دیگر تیم دولتی حاضر در لیگ برتر است، قمی ها که لیگ گذشته از مشکلات مالی فراوانی رنج برده اند، اخیرا تیم شان را به مزایده گذاشته اند و از طریق می خواهند این تیم را نیز خصوصی کنند. آنها در نهایت توانستند عنوان نهمی را در لیگ برتر چهاردهم به دست بیاورند. اما استقلال خوزستان نیز آخرین تیم لیگ برتری است، البته خوزستانی ها به دلیل اتفاقاتی که مربوط به جریان اختلاص مالی بزرگ چند سال پیش، به عنوان یکی از اموال متهم، از طریق قوه قضاییه به دولت و سپس به کارخانه نورد و لوله اهواز سپرده شد و به گونه ای می توان این تیم را تیمی نیمه دولتی دانست.

خصوصی ها

تیم های پدیده و سیاه جامگان مشهد، گسترش فولاد تبریز و ملوان بندرانزلی نیز تیم های خصوصی حاضر در لیگ پانزدهم هستند که بهترین عنوان کسب شده آنها توسط، مقام نهمی لیگ بود که توسط تیم پدیده مشهد به دست آمد که اتفاقا این تیم به دلیل اتفاقاتی خاص و مسایل مالی که برای شان پیش آمده بود در روزهایی دچار مشکلات عدیده شده بودند اما بالاخره توانست بهترین عنوان را در میان تیم های خصوصی به دست بیاورد. سیاه جامگان نیز که نیز در حالی از لیگ یک به لیگ برتر صعود کرد که صحبت از مشکلات مالی این تیم به میان می آمد اما به هرحال آنها توانستند حضورشان را در لیگ برتر نهایی کنند.

گسترش فولادی ها نیز که از نظر مالی مشکلی را نداشتند از وضعیت خوبی در لیگ برتر برخوردار نبودند اما در نهایت با تغییر مربی خود توانستند تیم را در لیگ نگه دارند، ملوانان نیز از جمله تیم های خصوصی بودند در لیگ حضور داشتند، آنها نیز در نیم فصل اول دچار مشکلاتی بودند و تیم از نظر کسب امتیاز در وصع نامناسبی به سر می برد اما در نهایت و در نیم فصل دوم آنها توانستند با تغییر کادر مربیان خود، تیم را در لیگ نگه دارند. ملوانان نیز از جمله تیم های خصوصی حاضر در لیگ هستند که نظامی هستند و می توانند از بازیکنان سرباز استفاده کنند.

خصوصی بلاتکلیف

راه آهن را نیز می توان بلاتکلیف ترین تیم خصوصی دانست، لوکوموتیورانان که به نام سورینت خود را معرفی کرده بودند، در جریان یک مسئله خاص و مالی، در اختیار قوه قضاییه قرار گرفت و به مزایده گذاشته شود و به زودی صاحب اصلی خود را می‌شناسد.

نامشخص ترین تیم

فولاد نوین خوزستان که اخیرا از لیگ یک به لیگ برتر صعود کرده اما چون زیرمجموعه تیم فولاد خوزستان قرار می گیرد نمی تواند به عنوان تیم دوم این باشگاه در لیگ حضور داشته باشد، به همین دلیل احتمالا امتیاز این تیم فروخته شود و هنوز مشخص نیست که چه سازمان یا تیمی، امتیاز این تیم را خواهد خرید، در حال حاضر تیم خصوصی استقلال اهواز و تیم های دولتی نفت مسجدسلیمان و نفت آبادان دولتی و البته شهرداری اهواز جزء خریداران این تیم هستند.

دیدگاه‌ها